onsdag 20 oktober 2010

Thailand

Jag tänkte dela med mig lite av Thailand. Jag har som sagt varit där 8 ggr. Det beror mycket på att min pappa bor där nere från ca Oktober till April. Fast från detta år så ser det lite annorlunda ut, Så nu är han bara där nere i en månad, så på lördag kommer han äntligen hem. Skönt! Men de ska naturligtvis inte hindra mig från att inte besöka Thailand något mer. Känner också lite folk som bor där nere som man kan hälsa på..

Pappa & Nisse. Nisse skulle jag självklart åka och hälsa på ;) Han är nog den coolaste gubben jag träffat. Ojoj, va vi har härjat tillsammans. Fast det är ca 50 år emellan. Åldern har ingen betydelse.


Första gången jag var i Thailand var februari 2006. Jag och min syster åkte ner själva för att hälsa på Pappa. Kom ihåg att vi var lite nervösa för flygresan, men den gick bra. Kommer också ihåg att jag var lite ledsen, för hade precis blivit tillsammans med min dåvarande pojkvän.. Men eftersom den resan var planerad långt innan så fanns de inte så mkt att göra. 

Var då i Thailand i 17 dagar. Jag personligen tycker att det är på gränsen med tid. Eftersom resan dit tar såpass lång tid och sen att de tar några dagar att vända på dygnet. Skiljer 6 timmar ändå. Vissa tycker det är pice of cake, men ändå. Plus att det kan bli lite stressigt om man har tänkt sig att resa runt och se olika öar t.ex. Vi var bara på ett ställe första gången, åkte ut med speedboat till några öar men annars var vi bara i Pattaya. Har varit där 6 ggr utav 8. Fast då har Pattaya bara varit utgångs punkt för att sedan resa vidare i Thailand. Men självklart har jag alltid velat hälsa på pappa när jag ändå åker så långt. Nu tänkte jag bara riktiga in på Pattaya.


Pattaya är en internationellt känd stad. Ligger 9 mil sydost om Bangkok. Bor säkert lika många där som det bor i hela Sverige, okej då. Halva iaf.Vet att de flesta som man berättar för att man har varit i Pattaya skriker rakt ut. Säger att det är männens paradis, för att det finns så mkt tjejer där, horor som dom också blir kallade. Självklart finns de sånt, men säg någonstans det inte gör det? Prag är väll ändå mera känt för de, men det är de ingen som säger något om?!
Dom har länge dragits med ett tvivelaktigt rykte men samtidigt ett eldorado för dig som är intresserad av shopping, bra restauranger, billigt boende, och ett nattliv som pulserar med samma intensitet oberonde av veckodag.

Pattaya har ju gjort en del för att putsa på sitt rykte, och självklart håller jag med om att det finns massa mer kvar att göra. Tycker faktiskt synd om dom som måste sova på gatan, sälja sina kroppar, vara ihop med män dom egentligen inte vill..
Jag personligen gillar Pattaya väldigt mkt, för de finns ett så stort utbud på olika saker. Man har aldrig tråkigt, finns alltid olika saker varje dag att hitta på beroende på vilket humör man är på. Du kan koppla av på stranden, delta aktivt i land- och havsbaserade sporter samt sevärdheter i och runt Pattaya och självklart mycket mer.

Eftersom jag älskar att shoppa tänkte ja först skriva om de.

Det finns ett fantastiskt utbud av trendiga butiker och gatumarknader för alla smaker. Från mycket dyrt till otroligt billigt, jag tror inte att man kan sakna något i Pattayas butiker. De flesta affärerna ligger på två gator så det är lätt och hitta.

Om du ska köpa något, var beredd att pruta.. självklart inte i de stora gallerierna men på marknader eller gatustånd.. Utgångspriset är flera gånger högre mot vad du till slut betalar. Lovar er. Visst dom blir arga i början, men då är de bara att vända ryggen och gå. Lovar er att ni komme få den saken för de priset ni sa. Vet inte hur många ggr när man har gått ifrån man hör hur dom svär och kallar en de ena och de andra på thai. haha.
Här är de största galleriorna:
-Royal Garden Plaza
-Big C
-Mike's
-The Avenue
-Carrefour

Man kan säga att Pattaya är tre stora gator, och massa små gator. Men dom största gallerier ligger på de stora gatorna. Håller man sig på dom så hittar man allt man borde se. Men sen när man har varit där några ggr så lär man sig dom där små gatorna och genvägarna. Jag hittar där nu, efter att ha åkt efter pappa några ggr.

Utanför de flesta gallerior finns de massa av olika konstnärer som målar allt, ge dom några dagar så kan de måka de du vill från en förlaga. För några hundralappar kan du få en tavla 70x70. Lovar er att dom är grymma. Finns även flera tatuerare. Vet dock inte om jag ska tatuera sig utomlands. Vet att det är många som gör de, jag har varit nära flera ggr, men i sista sekund ångrat mig. Ska jag tatuera mig nångång så får de bli hemma i Sverige. Fast jag tycker självklart att det är väldigt snyggt när dom tatuerar in på deras eget sätt, vill säga ristar in det med färg. Fast de har jag hört ska göra skit ont. Så inget för mig.
Skräddare finns de också gott om, hatar dom. Dom är så grymt jobbiga, har lärt sig massa fraser på olika språk å sliter å drar i en att man ska komma in till dom för att få något uppsytt. Visst dom är grymma, jag sydde bl.a upp min balklänning där. Blev super nöjd.
Golf, finns flera väldressade golfbanor att välja mellan. Alla är lätttillgängliga och varierar i längd och svårighetsgrad. Du får en egen caddy också som hjälper dig hela dagen. De ni ;)


Självklart kan man bada & sola i Pattaya. Finns flertal stränder i Pattaya eller så kan man åka till Jomtien som ligger några minuter med moped längre bort. Dock är inte stränderna sådär korallfärgade som man tror de ska vara i Thailand. Men då finns de ju alternativ självklart. Antingen hyr man en speedboat ut till någon ö, finns massor att välja mellan, eller så tar man en stor färja (som alla thailändare tar) 20 bath kostar den. Ca 5 svenska kronor. Tar väll ca en timme. Då kommer man till en större ö, Koh Larn. där erbjudes flera vita sandstränder, bland Hat Ta Waen, Hat Laem Thian och Hat Thong Long. Vi var mest på Hat ta waen, som också kallas monkey island. Då de var ett gammalt övergett hus som aporna hade tagit över. Man kunde köpa bananer i kiosken som man sedan matade dom med. Så söta.






Barer / DisconDe flesta discon ligger på Walking street. Där finns det säkert hundra olika discon, barer, gogo barer. Svämmar över av dom. Sen är de väll säkert en miljon folk där också samtidigt.. Så tappar man bort varandra där så är de nog väldigt svårt att hitta varandra igen sen.

Finns massa andra kvällsaktiviteter också, som bowling, biljard, fiske, skjutbanor, gocart, kareooke, m.m. Man har alltid något och göra på kvällarna. Men alla dom här turist sakerna som bowling kostar ungefär som i Sverige, om inte mer.

Jag älskar att spela biljard, märks de?




Dom här killarna står här 24/7 året om, typ. Både pappa och Emelie slängde sig över baren och drog en varsin trudellutt, medans jag satt nöjd vid baren och fotograferade det hela.




Han var så jävla grym på gitarr att man rös i hela kroppen när han och hans band drog igång. Detta är på ett annat populär ställe på Walking street, Blues Facory. Här gjorde jag också en debut genom att gå upp på scenen med min luftgitarr. Nästa gång vi kom dit ville dom ha upp mig igen, denna gång var jag nykter. Men de var bara att gå upp på scenen de och bjuda på sig själv. Tror aldrig jag har sett Emelie skratta så mkt någongång.

Här är andra bandmedlemmen, dålig bild. Men här är hans största fans ;) Jag & pappa.


Stone Park och Crocodile Farm, som ligger cirka 9 kilometer från Pattaya City. De har vackert anlagd trädgård med blommor och andra växter. Dessutom har gården hundratals krokodiler samt vissa sällsynta djur, inklusive albinobjörnar och hästar.
Här kan man mata krokodilerna med fisk som man får köpa, det finns 1000 tals krokodiler där, jag har varit här en gång.. Aldrig mer, tycker så synd om alla djuren som är där.. Men här kan man iaf bli fotad med tigrar, björnar m.m. Är även en krokodil show som man får gå på, dock är krokodilen så nerdrogad att han knappt orkar öppna munnen själv.

Nästan alla djur är väll nerdrogade som finns i thai. Ta bara de djuren som dom har med sig på gatorna för att folk ska ta kort på/med. Hatar när djur blir illa behandlade, men dom har ju inte samma status som i Sverige. Det som är bra i pattaya är att en som heter Tony har tagit på sig uppdraget att vaccinera hundar, avliva hundar som tex har skabb, eller är svårt skadade, han tar hand om dom, matar dom sköter dom och fösöker hitta nya hem till dom. Så de finns inte alls mkt lösspringande hundar där. Phuu!

Pattaya floating market, det är som ett stort land med affärer som ligger på vattnet. Finns hela 75 butiker här, väldigt häftigt att de kan flyta. Bygget var klart 2009, och gick på 350 miljoner. Jag var där första gången i vintras med Emelie.


Sen har ni Tiffany Cabaret Show. Det är den första verkliga transvestit cabaret-showen i Sydostasien. De har varit på plats över 28 år. Ryktet om Tiffany's show är obestridlig och är ett rekommenderat turistmål i Pattaya City.
Jag var på den showen första gången jag var i thailand. Var skit häftigt, men de räcker att ha sett den en gång. Sen efteråt fick man fotografera sig med dom skit snygga tjejerna som egentligen är killar från början. Men de kan man aldrig tro. För dom har opererat om sig totalt. Det kommer iaf flera miljoner från hela världen och ska se den här showen.

 Finns väldigt mkt ladie boys som dom kallas i pattaya. Alla flyttar dit, eftersom de är så mkt män som besöker just Pattaya. Flera har säkert gjort misstaget att åkt hem med en sådan och inte vetat om att det är en kille förens dom kommer hem, för alla har ju inte råd att opera allt, de flesta har ju gjort bröst bara..
Vet många som har åkt på den niten. fatta va pinsamt, hoppas då för deras egen skull att dom var väldigt fulla. haha.

Såhär såg dom ju inte riktigt ut då, men hittade ingen bild just nu.


Underwater World Pattaya,  Det största och modernaste Ocean akvariet i Asien och ståtar med en 100 meter lång gång med akrylglas så att du kommer nära Mantor oich andra spektakulära marina arter. Här har jag också varit en gång. Var också en upplevelse :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar